utorok 25. februára 2014

holubia

Nová listová kabelka mala byť pôvodne transparentná, podľa návodu tu. Keďže som ale nezohnala žiaden podobný materiál a v konečnom dôsledku som si uvedomila, že asi naozaj nechcem, aby všetci okoloidúci poznali jej obsah (aj keď efekt je krásny, o tom potom:)), zvolila som koženku. Holubiu šedú. S medenými rúčkami, ktoré sa dajú vysúvať, takže si ju môžem ušiť v rôznych farbách alebo materiáloch a jednoducho meniť podľa nálady. Variantou pre milovníčky prírodných materiálov, je nahradiť rúčky drevenými guľatými, samozrejme opracovanými a dostatočne pevnými paličkami.




pondelok 17. februára 2014

karamelová ťava

Mám veľmi rada túto farbu. Trochu karamelová, trochu ťavia. Myslím, že taká mňam a aj univerzálna. A tak sa teším z novej tašky - kabelky, ktorú som ušila zo starej koženky, čo mi tu ostala po babke Milke. Z jednej strany prešívaná trojuholníkmi, z druhej hladká, s textilnými popruhmi. A ešte z našich dvoch staronových stoličiek. Kúpila som ich na bazoši ešte na jeseň a stále som hľadala pre ne miesto. Jedna zatiaľ skončila ako nočný stolík, druhá v  kuchyni. A aká farba momentálne dominuje vo vašom živote?




streda 12. februára 2014

víly

Keby som mala dcéry, raz by som ich na karneval poslala ako víly. Vyrobila by so im venčeky zo starých čeleniek a umelých kvetov. Obliekla by som im moje ľahké letné halenky a opásala ich opaskom, takže by vznikli jednoduché šaty. Ale keďže nemám, "požičala" som si od kamarátky dve úúúžasné malé modelky Sašku a Vanesku. To, že si fotenie užívali naplno, vám nemusím ani hovoriť. A ja som si tak trošku splnila sen:)


utorok 11. februára 2014

jedna peňaženka...

...a toľko možností. Jednoduchá, klasická, nadčasová. Pánska peňaženka. Pár detailov a môžete ju zmeniť na dámsku. Tak čo, ktorá vás oslovila? Ja som sa stále nerozhodla...




štvrtok 6. februára 2014

masky

Okrem tích, ktoré si častokrát obliekame ( a mnohí sa ich neunúvajú ani vyzliecť), sú aj tie dekoratívne na steny, pred ktorými mám ja osobne rešpekt. Kdesi som raz počula, že ľudia by si ich nemali vešať doma, pokiaľ nepoznajú ich pôvod a to čo maska zobrazuje. Tie, ktoré som vyrobila pre mojich chalanov sú však absolútne neškodné, keďže som ich robila vlastnými rukami a z lásky. A ja som predsa taká neškodná:D
Výroba je jednoduchá! Stačí ak na korkové podložky nalepíte pomocou bielej samolepiacej fólie jednotlivé typické črty vybraného zvieratka. Tváričky môžete kľudne aj namaľovať bielou farbou, záleží na vás. Ušká vyrobíte pomocou špajdle, na ktorú obojstranne nalepíte tvar uška.  Uchytenie na stenu som neriešila, pretože som ich jednoducho napichla na klinčeky/príp. prilepíte lepiacou gumou. Pri napichovaní na klinček ale pozor, aby ste masku neprepichli!!!

materiál:
- korkové podložky, lepšie hrubšie
-samolepiaca fólia, príp. biela farba
-nožnice, orezávač
-špajdle so špicatým koncom, príp. špáratká (na ušká)




pondelok 3. februára 2014

...

Malé drobnosti, ktoré vzišli dnes z mojich rúk. Po nejakej dobe som opäť trošku kreslila ceruzou a nie niťou. Malé milé kozľa, ktoré by malo zdobiť etiketu domáceho kozieho mliečka. Mimochodom, výborného. V pozadí aj materiál na realizáciu pripravovaných nápadov, tak snáď sa podaria. Plány sú, predstavy tiež, sníva sa mi o nich a keď zaspávam vidím ich hotové. Aj ten vatelín mi nedá spávať, stále je pre mňa inšpiráciou. Len tak halabala odstrihnutý kus skončil v ráme....a ja sa od zimy bambuším vo flísovom šále zo sekáča. Túto zimu už celkom pekná zbierka.