streda 19. marca 2014

jednoducho

V poslednej dobe nie je veľa času na sebarealizáciu, ale to je vlastne fajn. Tvorím preto jednoducho, len tak medzi kuchynskou linkou - hračkami - vešaním prádla - hrabaním v piesku. Prepadávam minimalizmu a objavujem jeho krásu. Menej je viac. To stále platí. Minimálne náklady(staré drevené krúžky z garniže, drevené guličky, korálky zo starých náhrdelníkov, medený odpad)  a jednoduchý nápad. Čisté tvary. Mám pocit, akoby pani učiteľka na technických prácach premýšľala rovnako. A možno sú to ešte megastaré učebné osnovy, pretože mi moje dieťa donieslo krásny minimalistický prívesok na kľúče. Presne taký, aký sme v škole robili pred rokmi. Ten môj bol však hnusne zelený a krivý. Tento budem aj nosiť. Je to totiž dvojitá radosť, dostať niečo pekné od syna a vidieť jeho spokojnosť z toho čo vyrobil.


12 komentárov:

  1. Sikovnik... A drevene gulicky na motuze mam aj ja a dokonca aj pripraveny prispevok...
    Ked mam na krku drevene korale, tak sa s nimi stale hram...drevo ma energiu aj ked uz nerastie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem odkážem, presne tak drevo má energiu a je krásne. Mňa zase už len pohľad na tie drevené guličky akosi ukľudňuje:)

      Odstrániť
  2. Moc hezke jednoduche, tohle bych mohla nosit i ja :) protože nenosim nic jineho nez dřevene nausnice z krouzku a to by byl hezky doplnek...Fajne, fajne...Tenhle material je super.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné, mám náhrdelník z 3 velkých barevných dřevěných koulí, ale ono čisté dřevo má taky své kouzlo ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem O. ono to čisté drevo je také neutrálne a univerzálne:)

      Odstrániť
  4. tak tieto by som taktiež nosila :) krásne vyniknú na jednofarebnom tričku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ich neustále nosím na krku, ešte aj mladší syn sa s nimi chce stále hrať keď ich na mne vidí:D

      Odstrániť
  5. Jéj, aj vy ste vyrábali z novoduru? :D Tento synov výrobok je naozaj krásny. Aj tie jednoduché korálky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som zase o niečo múdrejšia, vôbec som netušila, že to je nejaký novodur:D ale obyčajné plexisklo. Takže vďaka za info. Pochvalu odovzdám!

      Odstrániť
    2. Myslela som ten "zelený škaredý" plast. ;-) Nejako mi ten názov "novodur" utkvel v pamäti, keď sme sa s ním na "pracovnom vyučovaní" učili zaobchádzať. Asi na tom učiteľke záležalo.

      Odstrániť
  6. Aaach tak, no to boli časy. A ešte sme vyrábali mini pilníčky, mňa by to aj celkom bavilo, len sme vyfasovali veeeľmi nepríjemnú pani učiteľku, ktorej sa všetci strašne báli, takže to ma úplne znechutilo:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za milé odkazy!