piatok 6. septembra 2013

koník

Máme doma koňa. Už dlhšie som sa na jeho výrobu chystala. Táto stará dobrá hračka , pobaví aj dnešné deti, to vám garantujem... a to potrebujete len zopár "zbytočných" vecí.
 
materiál:
-drevená rúčka z metly (dá sa kúpiť aj samostatne v domácich potrebách, tá rúčka:), dĺžku upravíte, tak aby vyhovovala malému kovbojovi)
-stará teplá ponožka
-malé množstvo výplne do vankúša
-zbytky vlny, plsti, rôzne šnúry a gombíky
 
...ponožku do 3/4 naplníte výplňou a priviažete k rúčke. Pomocou kartónu vyrobíte 6ks trsov hrivy, ktorú v strede previažete a potom každý trs prišijete na hlavu. Nakoniec stačí prišiť jednoduché ušká z plsti, ktorá pekne drží tvar a našiť očká.
 
...hor sa na koneeeeee!!!...
 



7 komentárov:

  1. OPET super napad, ktery dokazeme zvladnout i my mene zrucne (doufam) :) To by me zajimalo, kam na ty napady chodis:)) A nebo mas tak genialni fantazii a napady? To by ovsem bylo velmi "nespravedlive" :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je milý postreh:), neviem, ale to tak akosi samo vždy príde, najlepšie večer keď zaspávam.Potom sa neviem dočkať rána. Niekto super varí, niekto je super športovec a ja asi viem,ako skombinovať alebo využiť materiál, väčšinou starostlivo nahrabaný skade-tade. Nemyslím si, že to vždy dopadne ako si naplánujem ale pracujem na tom:)Nevnímam takúto starú ponožku len ako starú ponožku alebo staré ošúpané a neúplné kocky ako zbytočne zavadzajúce haraburdy. Vidím v nich nové veci, ktoré môžu ešte dlho slúžiť a zároveň byť krásne a nadčasové...to som sa ale rozbehla, tak dúfam, že som nenudila:D

      Odstrániť
  2. verte ,ci nie,takého som pradávno vyrobila do divadelnej hry na stužkovej slávnosti,ako rekvizitu pre princa...akurát bol zo zelenej deravej akrylovej ponozky ,čo mi babka bola bývala uplietla a zltú hrivu som mu rovno priháčkovala...a telo bola osmirglovana palica zo záhrady,plus jedna krížom pribitá,akože riadidlá...to bolo radosti ,keď ho moja dcéra našla potom zaprášeného u "babky" za skriňou v mojej starej detskej izbe....:D....iffi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak to musel byť krásavec a radosť preveliká, viem si predstaviť:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bol ;) este som zabudla dodať,že som ho vypchala len novinami-na nič lepšie som sa nezmohla,ale fungovalo/funguje to uspokojivo ;)

      Odstrániť

Ďakujem za milé odkazy!