piatok 21. júna 2013

keď koník lieči...

 
...moju dušu ale hlavne moje dieťa. Ľavostranná hemiparéza. Čiastočné ochrnutie polovice tela. Tak znela diagnóza. Tak znelo to hnusné slovo, ale aspoň som vedela čo Timkovi je a mohla som naplno rozbehnúť liečbu s odborníkmi. Dlhé týždne bez diagnózy ma neskutočne ubíjali. A potom kolobeh liečení, cvičení, zháňaní odbornej pomoci, chytanie sa slamky ako topiaci človek, strach, či a kedy sa moje dieťa postaví na nohy, či bude chodiť... Našťastie nieje ochrnutie veľmi silné a Timko je bojovník. Začal chodiť, síce neskôr a chôdza nie je dokonalá ale ja som šťastná prešťastná. Vnímam ho ako zdravé dieťa a ľudia si ani nevšimnú, že niečo nieje v poriadku. Azda len väčšiu nestabilitu a ak mu niečo podáte do ruky automaticky sa načiahne len pravou. Pomáha cvičenie, voda aj Bejbinka. Tak sa volá kobylka s ktorou bol Timko hneď kamarát. Najobľúbenejšie sú ale odmeny pre ňu. Po každej jazde. Veľké zuby, jazyk a celá oslintaná papuľa ho najviac bavia a fascinujú.  
 



3 komentáre:

  1. přeju Timkovi i vám hodně štěstí. nořím se do hloubi blogu, taky mě zajímá recyklace, a tady tohle. určitě už jste do letoška od tohoto příspěvku zvládli spoustu nového a je na tom chlapeček ještě líp. v naší rodině taky máme dítě se stejnou diagnózou. díky tomu, že se mu maminka maximálně věnovala, se to hodně zlepšilo a dnes je to dospělý člověk a skoro nic se nedá poznat na první pohled... tak trochu vím... děláte to výborně! moc fandím. a mimochodem recyklace tady na blogu je super, prima nápady.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. přeju Timkovi i vám hodně štěstí. nořím se do hloubi blogu, taky mě zajímá recyklace, a tady tohle. určitě už jste do letoška od tohoto příspěvku zvládli spoustu nového a je na tom chlapeček ještě líp. v naší rodině taky máme dítě se stejnou diagnózou. díky tomu, že se mu maminka maximálně věnovala, se to hodně zlepšilo a dnes je to dospělý člověk a skoro nic se nedá poznat na první pohled... tak trochu vím... děláte to výborně! moc fandím. a mimochodem recyklace tady na blogu je super, prima nápady.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásne povzbudivé slová. Presne ako píšete do dneška sme so synčekom toho zvládli dosť a dnes je z neho riadne číslo:) Cvičenie je beh na dlhú trať a bude ho sprevádzať ešte celý život, ale Timko je veľmi energické dieťa a má pohyb veľmi rád. Má šťastie, že má aj brata ktorý ho ženie v pred svojou aktivitou:) Tiež verím, že budúcnosť s touto diagnózou je veľmi dobrá a to ma drží nad vodou. Prajem krásne tvorivé dni a hlavne zdravíčko!!!

      Odstrániť

Ďakujem za milé odkazy!