streda 23. decembra 2015

snežííí

Doma ako po výbuchu ale hlavne, že máme snežítko. Stačí plastová alebo sklenená nádoba, nejaké postavičky napr. z kinderka, trblietky a epoxidové dvojzložkové lepidlo (osvedčené a super drží aj vo vode).Skúšala som rôzne varianty.  A aj keď sa v mnohých  snežítkach používa glycerín s vodou, mne sa viac osvedčila len čistá voda. Glycerín (aj v malom množstve) vodu vždy akoby jemne zakalil a trblietky vytvorili chumáče. Trblietky sú najlepšie biele, príp. strieborné, farebné môžu farbiť vodu. Použiť môžete aj v kombinácii so zlatými konfetami.  Ak sú postavičky menšie môžete ich prilepiť napr. na placku/y z fima, ktoré predtým vypálite v trúbe ako som to urobila aj ja. Nakoniec odporúčam prilepiť aj viečko, aby voda nevytekala.


sobota 12. decembra 2015

traja králi

S druháčikmi sme už trošku s témami napred. V utorok  k nám prišli Traja králi. Veľa sme sa na túto tému rozprávali, recitovali rôzne básničky a vinše. Kresbičky uhlíkom, rudkou, kriedou  sme doplnili metalickými temperami.  To deti bavilo najviac, pričom zlatá vyhrávala na plnej čiare.


utorok 8. decembra 2015

miki

Prišiel s dobrotami (čítaj so slivkami v čokoláde), ale urobila som si radosť aj sama mištičkou z  nášho školského Vianočného trhu. Zľahka sa u nás doma začína s vianočnou výzdobou. Krídelká obojstranne nalepené na prírodný špagát a vetvička. Najväčší Mikulášisko však dorazil až včera v podobe konečne hotového projektu na dom. Juch!


štvrtok 3. decembra 2015

balím

Takto budem tento rok baliť darčeky mojim najbližším. Nie je nad vlastnoručne vyrobený papier, pri ktorom si nemusíte vôbec dávať pozor, pretože výsledný efekt bude vždy super. Ak sa chcete inšpirovať, tak práve tu.