piatok 23. októbra 2015

písmená

Ak by ste mali chuť cez víkend na niečo tvorivé a chceli zamestnať ruky, na aukroblogu sa môžete inšpirovať. Môj ďalší návod na niečo vlastnoručne vyrobené napr. aj do detskej izbičky.

 

streda 21. októbra 2015

slimačie tempo

S príchodom jesene ho vždy naberiem. Respektíve mám taký pocit zo seba. Aj napriek tomu, že neviem kde mi hlava stojí a riešim milión vecí naraz, zdá sa, že tu za mnou neostáva žiadna výrazná stopa. No ako inak, maličkosti potešia najviac. 

 Taštička zo zvyškov bavlneného plátna a koženky ešte bez majiteľky...keby niečo;)

nedeľa 11. októbra 2015

prírodný špeciál

Nie, nejde o príspevok v ktorom budem rozoberať moje minimálne znalosti z prírodných vied. Neviem ani ako sa správne pestujú kvety, o tom ako sa volajú nemám väčšinou ani páru, starám sa o ne skôr tak nejak intuitívne, kedy je najlepšie presádzať netuším, viem že na jeseň padajú gaštany, v zime by sme mali byť zasypaný snehom, na jar kvitnú bahniatka a zlatý dážď a v lete sa zastavujem pri každom stánku s melónmi, aby som vybrala ten naj. O zvieratách radšej ani nepíšem, o tých neviem skoro nič aj keď ich mám samozrejme veľmi rada,  no hlavne v ich prirodzenom prostredí. Čo však viem určite je, že ma príroda neprestane fascinovať a prekvapovať čo všetko dokáže. Aké potešenie mi robia obyčajné a zároveň špeciálne maličkosti. Že rastliny nemusia byť nutne len v kvetináči, áno aj ja už mám doma vytúženú kokedamu od Lenky, že je úžasné nájsť ráno v kúpeľni vyrašený nový list na cykase japonskom, ktorý ako píše google rastie veľmi pomaly, takže každý exemplár je veľmi cenný. Maličkosti ako sušené domáce jabĺčka, ktoré suším na jeseň už pár rokov sú najlepšia sladkosť a veľká a hllllllboká radosť z našej studne. A že to fakt funguje, keď príde oduševnelý prútkar, prekrokuje celý pozemok, pokrúti paličkami a povie tu a bude to 7,5 metra a o týždeň je voda presne tam a tak hlboko ako povedal. No nie je ta pani príroda skvelá!?


štvrtok 1. októbra 2015

ponoriť sa do vankúšov

Na chladné dni ideálne. Hlavne nech je ich veľa. Sú krásne svetlé, hravé a vyrobené doma. To je to čo mňa vždy najviac na DIY návodoch baví a teší. Nenechajte si ujsť opäť taký jeden, pripravený v spolupráci s blogom aukro.