pondelok 29. júna 2015

flower power

Nová pikniková deka. S kvetinovou látkou od Valentiny a Valerija z Ruska, ktorí žijú na Morave. Čím viac ich šijem tým viac mám chuť jednu ušiť aj pre nás. Takáto praktická vecička u nás doma chýba a myslím, že v týchto dňoch je viac než praktická. 




piatok 19. júna 2015

ružový piatok

Piatok pre mňa začína predĺžený víkend. Tento deň nepracujem a tak je vždy o niečo pokojnejší ako tie ostatné. Ležérnym tempom doháňam zameškané. Čaká ma ešte pekná kopa piknikových diek na ktoré sa veľmi teším. Baví ma vytvárať kombinácie farieb a vzorov zo zvyškov látok a kúskov oblečenia. Je to taká textilná alchýmia a výsledok je aj pre mňa niekedy prekvapením. Dnešná príprava obeda bola spojená aj s kreslením. Fixkami. Po niekoľkých "nehodách" už len pod mojim dozorom a teda pekne krásne v kuchyni. Timkovi som na želanie kreslila vymaľovánku chlapca a ja som si nakreslila dievčatko. Ako inak v pásikových maxi šatách. Plechovička je už staršia a je pomaľovaná akrylovými farbami.



štvrtok 11. júna 2015

pre brazíliu

Ďalšia pikniková deka z projektu Jsme ze stejné planety. Veľmi veselá a ohnivá, 120 x 120 cm, opäť s tajným vreckom. Viac o projekte si môžete prečítať tu.


streda 10. júna 2015

kivvi

Je to prvý krát čo som sa dala na testovanie nejakého produktu. Čistiaci pleťový kokteil z Brány k dětem, ktorý používam už nejaký ten týždeň ma ale zaujal, takže som sa na ho veľmi rada vyskúšala. Kivvi je Lotyšská značka prírodnej kozmetiky, ktorá je šetrná nielen k životnému prostrediu ale aj k vašej pleti. Na jej výrobu sa používajú BIO, biodynamické a certifikovaných prísady rastlinných olejov a výťažky napr. zo skorocelu, jarabiny, brusníc, jablka, malín, čiernych ríbezlí, obilných klíčkov, konopných semienok, šípok a iných dobrôt. Čistiaci koktejl, ktorý som mala možnosť vyskúšať na vlastnej koži ( a to doslova) je vhodný pre všetky typy pleti a je ozajstným kokteilom jarabiny, čučoriedok, čiernych ríbezlí a brusníc. Moju pleť vždy hlavne osviežil a rozžiaril. práve počas náročných alebo veľmi teplých dní a po slnení moja pokožka najviac ocenila jeho zloženie a krásne ožila. Ovocný koktejl vyčistí pleť a odstráni make-up, hydratuje, tonizuje a má protizápalové účinky.


sobota 6. júna 2015

slnko v pohári

Už nejaký ten mesiac fičíme na pomarančovej/ja občas aj grepovej/ šťave. Mladší šuhajko výdatne asistuje, pretože otáčavý pohyb a vrčanie je tak úžasné.Ja fotím a o pár dní sa čudujem prečo mám ulepený objektív.
Pekný víkend!!!



utorok 2. júna 2015

29 x 29

Myslím, že nie je nad to, ak človek robí to čo ho baví a ešte tým prispieva na skvelú "vec". Takou bude aj piknik vo veľkom štýle, ktorý organizuje nezisková organizácia Jsme ze stejné planety. Ide o výsadbu medzinárodného parku vo Velké Bystřici spojenej s multikultúrnym programom, hudbou a veľkým piknikom, ktorý sa uskutoční 26. 9. 2015. Do projektu je zapojených 29 cudzincov, ktorí sa budú podieľať na samotnej výsadbe parku a tým symbolicky "zapustia" svoje korene v krajine, ktorá sa stala ich domovom. Vďaka Rose sme v tom s Jankou spolu. Takže naše trio sa postará, aby bolo na pikniku na čom sedieť, ležať a vychutnávať pestrú paletu ľudí, temperamentu a jedla. 29 cudzincov, 29 diek, v každej všitý kúsok z ich vlastného oblečenia.

deka 120 x 120 cm