sobota 21. februára 2015

(na) drobnosti

Malé darčeky pre kamarátku. Niekedy mi šitie alebo výroba čohokoľvek trvá neskutočne dlho, až sa sama pred sebou hanbím, že nie som schopná veci konečne dokončiť alebo vôbec začať.  Toto všetko potom vystrieda megarýchle ušitie napr. aj týchto boxov a zápisníka. Materiál, ktorý som použila je niečo medzi filcom a plsťou, podobný vatelínu, ktorý som použila aj tu. Tento je však pevnejší, používa sa ako výstuž a nieje prešitý cik cak stehom. O tom aký je fotogenický ani nehovorím:)


štvrtok 19. februára 2015

kartónový hrad

Nová zábavka u nás doma. Lepiť jednotlivé plochy farebnými páskami je výborná vec i keď s dieťaťom za chrbtom to ide trošku pomalšie. Večer som dolepila ešte detaily a vyrezala všetky potrebné otvory. A to už bol veľký relax. Nápad nájdete u kreatívnej mamičky na Mer Mag, ktorá to s lepiacimi páskami fakt vie.
 
 ...a najlepšia poloha na hranie...v ľahu (vzadu za hradom:)

utorok 17. februára 2015

inge stripe

Prišli nám včera poštou a šuhajkovia si ich hneď zamilovali. Jeden sme si objednali a druhý dostali ako prekvapenie. Prekvapenie, ktoré zabránilo bitke o ten jeden a určite aj veľkým doťahovačkám, koho vlastne obliečka na vankúšik bude. U nás doma sa (ako asi všade) nájde niekoľko komerčných hračiek alebo doplnkov, ale vždy ma poteší, ak môžem ponúknuť a ukázať našim šuhajkom, že existujú krásne, originálne a slovenské produkty, ktorými sa môžu obklopovať. Viac od dvoch šikovníc nájdete na Sashe.




nedeľa 15. februára 2015

sweet sunday

Nedeľná káva a niečo sladké pod zub. Porcelánový servis po babičke Milke je tak krásne jarný, že káva z neho chutí akosi lepšie. Dnes takto po chorobe naberám druhý dych, takže sa mi konečne podarilo dokončiť aj zásterku pre kamarátku. 
Krásnu nedeľu všetkým!!!




streda 11. februára 2015

...a stále tie kaktusy

Potom čo mnou po troch dňoch prestali lomcovať teploty sa vraciam do reality. Som síce ešte stále mátoha domáca nevyliečená, ale už by som sa opäť na niečo tvorivé aj vrhla. Včera mi v tomto duchu urobil program menší šuhajko, ale o tom niekedy inokedy a dnes (a to stále ostávame v téme - viď. predchádzajúci príspevok) som aspoň spomínala ako sme robili so žiakmi grafiku.




utorok 3. februára 2015

kvetináče

Tak a toto je môj posledný zo šiestich sashe žurnálov a myslím, že do tohto bieleho počasia sa na zahriatie celkom hodí. Celý postup nájdete tu a aj odkazy na tie ostatné.