nedeľa 30. novembra 2014

zvonička

Krásna keramická soľnička, ale nefunkčná na solenie morskou soľou. Neustále sa upchávala a ja som s ňou stratila trpezlivosť. Dnes je z nej milý zvonček, čas vianočný sa predsa blíži. Vyrobíte pomocou voskovanej šnúrky a malej rolničky alebo korálky.


nedeľa 23. novembra 2014

mobil

Vyrezané kolieska zošité na stroji, tentokrát ako závesný mobil. Použila som aj pár zlatých, zostanú u nás visieť určite celú zimu, takže je to celé tak trochu sviatočné. Len víkend mi dovoľuje tieto milé drobnosti. Mám ich rozrobených asi milión, no verím, že ich všetky dokončím. 



pondelok 17. novembra 2014

na krk

Víkendová rýchlovka. Jemná kovová obruč z kreatívnych potrieb bola kúpená len tak - veď sa mi raz určite hodí. Obchádzala som ju doma už asi pol roka. Nakoniec som ju skombinovala len s drevenými guličkami, ktoré som jemne strekla čiernym sprejom. Tak a mám ďalší obľúbený kúsok na krk.

P.S.: ak chcete dosiahnuť podobný efekt/ menej jednodlivých škvrniek/ stláčajte trysku len jemne, inak budú guličky veľmi čierne:)




sobota 15. novembra 2014

Janko

Je čas na nový diár. Moja voľba padla na Mišku a jej Janka. Krásny, jednoduchý, prehľadný, ľahučký a rýdzo slovenský. Je síce bez menného kalendára, ale to mi nijako neprekáža. Prišiel s milým odkazom aj darčekom naviac. Z množstva farieb si človek len ťažko vyberá, tak som vsadila na čiernobielu klasiku.



štvrtok 13. novembra 2014

zástera

Ušila som ju pred pár dňami a je moja úúúplne prvá. Dnes je už aj značne špinavá od farieb, pretože neslúži v kuchyni, ale v mojej práci. Je ušitá z pevnejšej bavlnenej látky, ktorú som dostala od známej kamarátky mojej babky a mám jej celkom veľký kus.  Moje prvé nadšenie z látky však opadlo hneď po prvom opraní, keď čierna farba pustila do bielych prúžkov, ktoré sú teraz už sivé. To však nie je na fotkách vidieť. A tak moje veľké plány išli bokom a využila som ju na zásteru. Aj napriek tomu mala úspech, takže sa chystám ešte na jednu pre kolegynku.




utorok 11. novembra 2014

bodky

Myslím, že naše bývanie dosť ovplyvňujú naše deti. Človek im mnohokrát podriaďuje nábytok a jeho rozmiestnenie, farby, všetko aby bolo  hlavne praktické a pohodlné, rýchlo spratateľné (och to je výraz:)) a ľahké na údržbu. Myslím, že deti ovplyvnia bývanie v celkovom vzhľade a tak je trošku vtipnejšie, spontánnejšie a tvorivejšie. To naše určite. A práve tak spontánne vznikla aj naša bodkovaná stena, z večera do rána. Za pár minút pomocou lepiacej čiernej fólie a kruhovej vyrezávačky, takže ak nás náhodou omrzí jednoducho pôjde dolu.

...vraj môj prvý portrét...


piatok 7. novembra 2014

v sivom

Na tašku od Rosy som sa dlho odhodlávala práve preto, že u nej si človek ťažko vyberie, keď vám takmer každý deň na blogu ukazuje ďalšie a ďalšie kreácie. Ja som však nakoniec vsadila na sivú. Úplne celú. Rosa vás nebude presviedčať, že je to nuda, ale ochotne splní každé prianie. Ja som jej zato veľmi vďačná, pretože mňa by asi nakoniec zlomila na nejaký úlet. Táto sivá sa mi osvedčila ako úplne univerzálna a praktická, hodí sa ku všetkému čo momentálne nosím...a vôbec nie je nudná!!! Asi preto sa dopujem túto jeseň sivou vo forme oversize kabátiku a na šál zo sekáča nedám dopustiť.

kabát NY, pletený rolák F&F, crossbody kabelka Rosa Mitnik, šál secondhand


sobota 1. novembra 2014

sveter

Vyťahujme svetre a hrajme sa s nimi. Zmeňme ich, oživme, prešívajme, strihajme, našívajme. Tak som to robila aj ja dnes, opäť na SASHE