štvrtok 25. septembra 2014

...a zatepľujem

Samozrejme nohy v teple musia byť. Na nasledujúce chladné dni som sa tento rok pripravila. Aj mladšieho šuhajka. Ostatná mužská osádka o papučky / akékoľvek/ nestála. Nechápem, ale zvykla som si, že na boso alebo v ponožkách sa cítia najlepšie. Ja som presný opak. Takže som vďačná milému pánovi a pani z nášho mestského jarmoku, že sa unúvali a prišli s kopou krásny, teplučkých, farebných papučiek VIMKO. Vo všetkých veľkostiach aj tých najmenších. Papučky sú ušité zo 100% strižnej vlny, môžu sa prať pri 30°C a dokonca i žehliť. A čím sú výnimočné? V lete chladia, v zime hrejú! Sama som zvedavá ako to bude fungovať, ale zatiaľ hrejú. Bohužiaľ internetovú stránku som nenašla, ale môžem poskytnúť adresu z vysačky.




utorok 23. septembra 2014

zútulňujem

Aj takými drobnosťami ako zavesené šťastie v kvetináči, porasteným konárom a drevenými domčekmi. Tie som mala narezané už v auguste, ale bolo ich treba opracovať. Nakoniec som obrúsila len bočné hrany a prednú a zadnú nechala v surovom stave. Takto som zistila, že niekedy je mať málo času aj celkom dobre, lebo veci nedokonalé/ nedokončené sú vlastne krásne.

...a tu ešte tip na super postery, ten môj som orezala na štvorec.


nedeľa 21. septembra 2014

dynamické police

Áno, aj tak by sa to dalo nazvať. Alebo 2 v 1. Jeden funkčný, druhý menej... Už sa tu na blogu kdesi objavili. Väčšinou však tak trochu zavadzajú a presúvajú sa z miesta na miesto. Hľadala som riešenie, nie fixné, ale viacúčelové. Teraz sú z nich poličky, ale dajú sa jednoducho zobrať z konzol a ide sa. Teda len na tom jednom, samozrejme. Inak sme ich celkom krivo namontovali, absolútne mimo stred tabule i mimo stred steny. Prisahám nepili sme, veď bezpečnosť pri práci musí byť. No neviem. Väčšinou nám to merá dobre. Tak si pri fotení hovorím, veď to je akoby si tie konzoly montovali naši dvaja šuhaji. V detskej izbe sa to stratí, aj tak to tam niekedy vyzerá ako po bombardovaní. Hm, je to také...? Hravé:)

         ...práve som sa dozvedela, že vraj z toho nefunkčného bude v zime snowboard:). Tak to som teda zvedavá na tú jazdu...


streda 17. septembra 2014

vypnúť

Teší ma, ak sa po dňoch v práci na pár dní/hodín dokážem ešte vrátiť aspoň k malým drobnostiam a dokonca i k výletom. K drobnostiam pre milú Myynu a vtipnú Rosu a výletom do kraja Českého, do stovežatej...na stretnutie aha,tu takéto. Bolo nám málo, ale SUPER!!! Ďakujeme!!!:)



utorok 9. septembra 2014

zvonííí

Dnes len tak narýchlo, pretože nestííííham!!! V hlave len práca, práca, škôlka, práca. Vypínam až večer a zrazu je večerné kúpanie menšieho šuhajka to najkrajšie čo cez deň zažívam a pri čom naozaj relaxujem. Starší asi konečne pochopil a všetko mi uľahčuje, pretože prišiel na to, že samostatnosť má aj svoje čaro:) Takže asi tak a tu opäť jeden návod, tentokrát ako vyrobiť vlastnú zvonkohru. 


pondelok 1. septembra 2014

saša škvrnitá

A ešte jedna veľká materialistická radosť. Teraz moja veľká láska. Staré/nové rifle, poliate Savom. Aj do práce. Ešteže to moja práca povoľuje, ba priam si to žiada. Rifle som použila staršie v prípade neúspechu. Ak by ste chceli dosiahnuť tento efekt, v žiadnom prípade rifle neponárajte do Sava, len polejte a nechajte asi 30 minút pôsobiť. V mnohých návodoch na YouTube použili väčšinou modré rifle, ktoré rôzne pokrčili, zagumičkovali a ponárali do bieliacich roztokov. No tak dosiahnete skôr batikovaný efekt. Ja som chcela niečo viac mramorové, príp. skôr so škvrnami a hlavne šedé či čierne rifle. A som spokojná, iné teraz ani nenosím:) Zistila som však, že tie najlepšie veci vznikajú keď, nefotím celý návod, takže dnes len výsledok. A nefotím ešte vtedy, keď ma chytí amok, hoci aj o desiatej večer. Ako v tomto prípade.Takže vám postačí len to Savo (ja som použila konkrétne to na plesne, iné som proste neskoro večer doma nenašla:)), max. 3-4 gumičky, ktoré omotáte na rifle len veľmi zľahka. Ja som nakoniec rifle ešte oprala v prášku na biele prádlo a pridala Vanish, aby farbu i škvrny viac vytiahlo.

...jupííí...