utorok 26. augusta 2014

pracovná

Trojročné prázdniny končia už aj pre mňa. Neviem aký bude návrat a som tak trochu nesvoja, no teším sa. Čakajú nás prvé dni v škôlke, takže neviem čo bude väčší šok. Treba sa však dostať do iných koľají, tie staré už boli trošku o ničom. K tomu všetkému však potrebujem dobrú a riadnu kabelu, takú XXL. Tak som si ušila túto minimaloversizeblackbag. Koženka, dve jednoduché vnútorné vrecká.




nedeľa 24. augusta 2014

...a sú preč

Brat na vidieku, sestra v inom meste. Odteraz tu bude trošku smutno, ale taký je život, však. Cesty sa rozchádzajú, ale o to viac sa na seba opäť vždy tešíme. Podložky pod šálky som cez víkend pribalila mojej milej siste, do nového bývania, kde sa podujala stráviť posledný týždeň prázdnin s našim starším šuhajom. 




piatok 22. augusta 2014

kvetináč

Víkend za dverami, čo tak dať si jeden mini návod ako vylepšiť klasický hranatý plastový kvetináč s bylinkami. Toto leto som sa aj ja konečne odhodlala a zasadila si ich /aspoň do kvetináča na okno/ Bolo to však trošku hrrr a ten plasťák mi proste ťahal oči. Takže som použila odstrihnutý pás z bambusovej rolety. Za ňou, v kúpeľni, v jednom z našich výklenkov v stene schovávame čistiace potreby a iné propriety. A keďže rozmer rolety bol len menší alebo väčší ako výklenok, muselo sa strihať, samozrejme súmerne z oboch dĺžok:) To čo ostalo som starostlivo /ako inak/ odložila a /ako inak/ opäť použila.

 odmerajte obvod kvetináča...

...na oboch koncoch odstránte nepotrebné paličky...

...dobre zauzlite...

...spojte drôtom.




utorok 19. augusta 2014

skúšky a skúsenosti

Nejaký čas to tu bolo tak trochu o ničom. Viem. No prišla šanca a ja som sa jej chytila. Veď prečo nie. Sedieť však na dvoch stoličkách nie je jednoduché, tak som sa s blogom na leto rozišla. Aj keď to tak vôbec nevyzerá, diali sa veci a premeny veliké. Lepilo sa , natieralo, strihalo, šilo, brúsilo i vŕtalo, no asi snáď všetko. Keď ma SASHE oslovilo s ponukou vytvoriť sériu fotonávodov, neváhala som ani chvíľu. Padla azda len dilema či budem stíhať, či bude vôbec kedy? Predsa len je to záväzok a nie blog, na ktorom fičím len keď mám chuť a čas. Takže vám budem postupne prinášať malé ochutnávky a link, kde sa dočítate celý návod. Dnes to bude trošku o deťoch a hojdaní.
Myslím, že práve takúto retro drevenú hojdačku si užilo v detstve veľa z vás. Ja tak isto. Vždy bola o ňu veľká bitka a preto sa teším, že si ju dnes môžu ešte stále užívať aj moje deti. Keďže čas ale urobil svoje a farba na hojdačke už skôr nebola ako bola, pohrala som sa s jej vizážou...





štvrtok 14. augusta 2014

red summer

To čo absolútne patrí k letu, šťavnaté a sladké dobroty. Tá farba, ktorá bude vždy patriť ku mne/k môjmu ohnivému znameniu/, i keď momentálne trošku chýba v mojom šatníku...presne tak ako mne chýba blog. Finišujem však s projektom a potom sa tu na to hádam konečne vrhnem:)




pondelok 4. augusta 2014

ananás

Keď som videla tieto krásne levitujúce rastliny u Myyny na blogu, zamilovala som sa do nich. No človek nemôže mať vždy všetko a hneď. Ja však niekedy hej. Také milé "ananásy", povedala som si a dnes už visí aj jeden u nás. Stačí 6ks šnúr, zopár uzlíkov, jeden háčik a ananás. Urobila som dve varianty. Neónovú letnú a neutrálnu prírodnú.