streda 14. mája 2014

šatníkovo

Také to svoje malé šatníkovo má doma asi každá/ý. Ja samozrejme tiež. Teší ma ak do neho niečo pribudne, ale aj vtedy, keď z neho niečo darujem kamarátkam a známym. Veľkú radosť mi ale robia aj premeny a nové šance, ktoré oblečeniu a doplnkom dávam a tak ho robím opäť (pre mňa ) nositeľným. Prišiel však čas niečo popredať a  to aj prostredníctvom novej webovej stránky satnikovo.sk. Podobný projekt možno poznáte od našich českých susedov, takže som sa potešila, že niečo také vzniklo aj u nás. Každým dňom pribúdajú na stránke nové tváre, ktoré chcú - predať, kúpiť, vymeniť svoje oblečenie aj doplnky. Ponuka začína byť celkom pestrá a ja verím, že s rastúcim počtom členov bude ešte viac. Všetko - registrácia aj predaj, či kúpa sú bez poplatkov. Stačí sa  zaregistrovať (zatiaľ len) cez FB a je to. Pridávanie vecí je jednoduché a prehľadné, ceny si určuje každý sám podľa vlastného vedomia a svedomia. Trošku kvalitnejšie foto u predávajúcich by nebolo na škodu, keďže sa tak kupujúci dokáže ľahšie rozhodnúť. To je však na každom z nás. Šatníkovo má sympatický dizajn, prehľadný a jednoduchý. Na úvodnej strane nájdete zaujímavé tipy na predaj a v priečinku užívatelia sa ľahko preklikáte cez všetkých doterajších členov. Nájdete tam aj mňa ako sasch. Šatníkovo nájdete aj na FB.  Takže ak máte chuť a niečo na predaj či výmenu hor sa do toho:)
 

piatok 9. mája 2014

odpárať - nažehliť - otočiť

Tieto mini šaty zo sekáča mi kedysi darovala kamarátka-kolegyňa, ale ja so svojou výškou "dlháakotýždeňpredvýplatou" som ich nosila veľmi rada ako tričko. Keďže ma už ale omrzeli nazberkané rukáviky a ozdobné vrecko, inak úplne nefunkčné, skončili pod nožnicami a teraz ma bavia ešte viac. Odpárala som vrecko aj rukáviky. Šiť tento úpletový materiál mi odjakživa robil trochu problém, vždy sa strašne natiahol, takže som radšej využila jednoduchšiu cestu a to zažehlovaciu lepiacu pásku (bežne zoženiete v galantérii), ktorá sa teplom roztaví a super drží. Mám pocit, že tá na fotke je dokonca zo závesov z IKEA, ktorá bola pri nich pribalená, kôli tomu, aby ste si záves skrátili podľa potreby. Čerešnička na torte - tričko otočiť naopak, výstrihom dozadu a ide sa, nech to má predsa šmrnc!!!




utorok 6. mája 2014

mať radosť

Tento víkend sa len ťažko dalo udržať pri šití. V podstate sa to ani nedalo, pretože ja tak nerada ostávam doma, keď je vonku čo i len trošku slnka. Stačí, že sa len tak motáme po uliciach, parkoch a stretávame stále tých istých ľudí. Že zatvoríme z vonku dvere a tvoríme ich až večer. Že sa domov teším na malé drobnosti, ktoré som predsa len po večeroch stihla. Na obrázky od Bumpkinovej, na košíky na muffiny z Ikea, ktoré som okukala u D., ku ktorej sa vždy rada vraciam a na ďalší kobercový mini box na kozmetické drobnosti.



sobota 3. mája 2014

medvieďatá

Tešila som sa na ne, na to kedy sa do nich pustím. Tí prví zožali úspech a rýchlo boli fuč. Tu sú ďalší dvaja. Ešte vyplniť a nahrabkať si trošku času aj na tých ostatných, samozrejme, každý s nejakými prúžkami. "Čmárať niťou" po látke ma baví stále viac, porúšať zaužívané spôsoby pri šití tiež. Byť trošku drzá a nedržať sa šablón, či symetrie:)